Ακόμα μια επιχείρηση με συνδρομή σε πρόσφυγες από το παράρτημα Λέσβου

Ακόμα μια επιχείρηση με συνδρομή σε πρόσφυγες από το παράρτημα Λέσβου

Το Παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις 8:10 από το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ 080 "Άγιος Ευστράτιος" (ΠΑΘ 080), ώστε να μεταβεί στην περιοχή δράσης του, σε συνεργασία και κάτω από τις εντολές του, να βοηθήσει στην ασφαλή μετάβαση προσφύγων σε σημεία που υποδείχτηκαν από το ΠΑΘ 080.

Το σκάφος της ΕΟΔ συμμετείχε στην ασφαλή μεταφορά τριών λεμβών, που μετέφεραν 50 – 60 άτομα η κάθε μια. Συνολικά, έπειτα από τις οδηγίες του κυβερνήτη του πλωτού «Αγ. Ευστράτιος», μεταφέρθηκαν 21 άτομα, εκ των οποίων τα 17 ήταν παιδιά διαφόρων ηλικιών. Δεδομένου ότι η λέμβος βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης της μηχανής, τα υπόλοιπα άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή θέση από πλωτό της Frontex. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφέρθηκε, με σκάφος της Frontex, μια γυναίκα που είχε υποστεί υπογλυκαιμικό σοκ με το σύζυγο της και τα δυο παιδιά της.

Επίσης, δύτης της ΕΟΔ Λέσβου επιχείρησε στην περιοχή σε σκάφος της Frontex για επιδιόρθωση ζημιάς.

Οι επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν στις 18:00 το απόγευμα, ενώ το παράρτημα Λέσβου είναι σε 24ωρη ετοιμότητα λόγω της αυξημένης προσφυγικής ροής που υπάρχει.

Η ΕΟΔ Λέσβου ευχαριστεί θερμά για την εμπιστοσύνη το πλήρωμα και τον Κυβερνήτη του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ 080 "Άγιος Ευστράτιος" (ΠΑΘ 080), καθώς και το κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Ακόμα μια επιχείρηση με συνδρομή σε πρόσφυγες από το παράρτημα Λέσβου


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 13/12/2019 6:47:29 μμ