Δωρεά ασθενοφόρου στην ΕΟΔ Κυκλάδων από την INTERAMERICAN

 Δωρεά ασθενοφόρου στην ΕΟΔ Κυκλάδων από την INTERAMERICAN

Σε μια πολύ σπουδαία δωρεά προχώρησε η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN, ένας από τους μεγάλους χορηγούς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και, ταυτόχρονα, μία από τις πιο δραστήριες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σε μία όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο χωριό Μάρπησσα της Πάρου, η INTERAMERICAN παρέδωσε στο Παράρτημα Κυκλάδων της οργάνωσης ένα ασθενοφόρο όχημα, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί από τους εθελοντές του παραρτήματος για διακομιδές ασθενών στο κέντρο υγείας του νησιού. Η δωρεά αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην Πάρο με τις διακομιδές ασθενών και προέρχεται κυρίως από την υποστελέχωση του κέντρου υγείας με διασώστες, ειδικά μετά τους θερινούς μήνες. Το νέο αυτό όχημα θα αντικαταστήσει το παλιό και προβληματικό ασθενοφόρο που χρησιμοποιούσαν από το 2012 οι εθελοντές του παραρτήματος, με το οποίο, ωστόσο, έγιναν μέχρι σήμερα 273 διακομιδές ασθενών και τραυματιών στο κέντρο υγείας, στο λιμάνι ή στην οικία τους.

Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN, κ. Ιωάννης Ρούντος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «για την INTERAMERICAN η εταιρική υπευθυνότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και για το λόγο αυτό αντιλαμβανόμαστε ως κοινωνική αποστολή μας να προσφέρουμε έξω από τις επιχειρησιακές δραστηριότητες αυτό που μπορούμε σε τοπικές κοινωνίες, όπως η κοινωνία της Πάρου. Είναι μεγάλη χαρά μας να είμαστε σήμερα εδώ, για να προσφέρουμε αυτό το ασθενοφόρο, το οποίο ελπίζουμε να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερο και να αποδίδουμε μ’ αυτό τον τρόπο αξία στην κοινωνία».

Την τελετή παράδοσης τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του νησιού, όπως ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου-Αντίπαρου, Κωνσταντίνος Μπίζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βατίστας Ρούσσος και πολλοί άλλοι, ενώ εκ μέρους της INTERAMERICAN, παρέστησαν ακόμα ο Διευθυντής του Διοικητικού γραφείου Αμαρουσίου, Λουκάς Γερασίμου, η Χρύσα Ελευθερίου Προϊστάμενη Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως επίσης και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Unit manager του γραφείου Αμαρουσίου, Αντώνης Κωστόπουλος.

Την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Μητράγκας και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, Μένη Κουρκουτά.

Μετά τις ομιλίες, κατά τις οποίες τονίστηκε η ουσιαστική αξία της προσφοράς του ασθενοφόρου για την κοινωνία της Πάρου, ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση από τον Βασίλη Παναρίτη, γιατρό και μέλος της ΕΟΔ Κυκλάδων, με θέμα την αξιολόγηση κινδύνων και την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Επισημαίνεται ότι η συνέργεια της INTERAMERICAN με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στη βάση συμφώνου συνεργασίας από το 2014, προβλέπει τη συνδρομή της εταιρείας με παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στις δράσεις της ΕΟΔ, καθώς και υποστήριξη πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων. Από την πλευρά της, η ΕΟΔ συνεργάζεται με την INTERAMERICAN κυρίως για την εκπαίδευση πολιτών και εργαζομένων της εταιρείας στις Πρώτες Βοήθειες.

Ευχαριστούμε την INTERAMERICAN γι’ αυτή την πολύ σπουδαία δωρεά στην ΕΟΔ και στους κατοίκους της Πάρου!

 Δωρεά ασθενοφόρου στην ΕΟΔ Κυκλάδων από την INTERAMERICAN


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 13/12/2019 5:38:19 μμ