Επιχείρηση διάσωσης 65 προσφύγων στη Λέσβο

Επιχείρηση διάσωσης 65 προσφύγων στη Λέσβο

Σε επιχείρηση διάσωσης 65 προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα είχε εμπλοκή το παράρτημα της ΕΟΔ Λέσβου τα ξημερώματα της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το παράρτημα ενημερώθηκε στις 02.50 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για ξύλινη βάρκα με 65 μετανάστες, η οποία βρισκόταν στην περιοχή της Κρατήγου και είχε προσαράξει περίπου τριάντα μέτρα από την ακτή. Το λιμεναρχείο ζήτησε από τα μέλη του παραρτήματος να βοηθήσουν με το σκάφος «RESCUE 1» στην ασφαλή μετάβαση των προσφύγων στην ακτή σε συνεργασία με το σκάφος «Peter Henry Von Koss» της οργάνωσης RS που βρισκόταν στην περιοχή.

Το «RESCUE 1» έφτασε στην περιοχή στις 03:20 με τετραμελές πλήρωμα και σε συνεργασία με το «Peter Henry Von Koss» - που είχε την εποπτεία της επιχείρησης – μετέφερε με ασφάλεια τους μετανάστες στην ακτή. Αμέσως μετά, το λιμεναρχείο ενημέρωσε το πλήρωμα του «RESCUE 1» για δεύτερο περιστατικό στη θέση Μυρσίνια, όπου μετανάστες είχαν αποβιβαστεί ήδη στην ακτή, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα. Πάντα σε συνεργασία με το «Peter Henry Von Koss», η ομάδα πλησίασε τα νησιά Μυρσίνια και στην περιοχή Λυγουνάρι εντόπισε τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν ήδη προχωρήσει στην ενδοχώρα. Αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και μετά από επικοινωνία με το Λιμεναρχείο, το «RESCUE 1» επέστρεψε στη βάση του.

Το σκάφος της ΕΟΔ βρισκόταν στην περιοχή και στα δύο περιστατικά σε άμεση ετοιμότητα, ώστε να επέμβει σε περίπτωση που υπήρχε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 13/12/2019 6:37:58 μμ