Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο 2ο Συνέδριο Προνοσοκομειακής και Επείγουσας Αντιμετώπισης στην Κύπρο

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο 2ο Συνέδριο Προνοσοκομειακής και Επείγουσας Αντιμετώπισης στην Κύπρο

Με οκτώ εκπαιδευτές – εθελοντές είχε παρουσία η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο 2ο Συνέδριο Προνοσοκομειακής και Επείγουσας Αντιμετώπισης που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας στις 13 και 14 Μαρτίου και είχε ως αντικείμενο την εφαρμογή της κριτικής σκέψης στην προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν διαλέξεις με θεματικές για την επείγουσα αντιμετώπιση οξειών παθολογικών καταστάσεων, την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση πολυτραυματία, την επείγουσα αντιμετώπιση οξειών καρδιολογικών καταστάσεων, την επείγουσα μαιευτική-γυναικολογία, την καταδυτική και ορειβατική ιατρική, τη διαχείριση μαζικών απωλειών υγείας, όπως επίσης και για άλλα ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που αφορούν την επείγουσα αντιμετώπιση περιστατικών υγείας. Ιδιαίτερη αξία είχαν, επίσης, οι θεματικές που αναπτύχθηκαν στα κλινικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση και αντιμετώπιση αιμορραγίας στο πεδίο της μάχης, την αυτοδιάσωση και την επιβίωση στο νερό, τις τεχνικές ακινητοποίησης και αφαίρεσης κράνους, όπως και τη διαχείριση μαζικών απωλειών υγείας. Τα μέλη της ΕΟΔ συμμετείχαν σε όλα τα κλινικά εργαστήρια του Συνεδρίου, αποκομίζοντας έτσι σημαντική γνώση που τους βοήθησε να εξελίξουν το επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τους επίπεδο.   

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα συνεχίσει να επενδύει στην εκπαιδευτική εξέλιξη των μελών της με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια και συνέδρια εντός κι εκτός Ελλάδας που αφορούν την έρευνα, τη διάσωση και τις Πρώτες Βοήθειες, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί σταθερό πυλώνα για την αποτελεσματική συμμετοχή της ΕΟΔ σε όσες επιχειρήσεις συνδράμει.

Η ΕΟΔ ευχαριστεί θερμά την Aegean για τη βοήθειά της στη μετακίνηση των μελών της στην Κύπρο, όπως  επίσης και τον κύριο Χρυσήλιο Χρυσηλίου, Διοικητή της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας για τη φιλοξενία και την υποστήριξή του.

Άλλα σχετικά θέματα:
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 26/02/2020 6:16:00 μμ