Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου ιδρύθηκε το 2001. Αποτελείται αμιγώς από εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με επαγγελματική συνείδηση 24x7 σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το 2016 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, αναβάθμισε τις επιχειρησιακές της υποδομές με την εκπαίδευση των μελών της και την απόκτηση δύο πλήρως εξοπλισμένων φουσκωτών σκαφών τύπου Atlantic 75 (7,5 μ) από το Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Με αυτό τον τρόπο η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου μπορεί ανταπεξέλθει σε κάθε δύσκολη κατάσταση στη θάλασσα σε ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες.

Τα σκάφη ελλιμενίζονται στη μαρίνα Μυτιλήνης και μπορούν να καλύψουν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου σε ακτίνα 20 ναυτικών μιλίων. Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι Μυτιλήνης μέχρι τα βόρεια του νησιού στο ακρωτήριο Κόρακας, ενώ στα νότια μέχρι το λιμάνι Πλωμαρίου καθώς και τον κόλπο Γέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες για της δραστηριότητες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου μπορείτε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας στην διεύθυνση Π. Κουντουριώτη 1 ή στο τηλέφωνο +30 698 287 3020


Άλλα σχετικά θέματα:
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 18/09/2020 12:03:58 μμ