2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Εγκαίνια καταφυγίου Πετρόστρουγκας

Εγκαίνια καταφυγίου Πετρόστρουγκας

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με την παρουσία εκατό και πλέον ατόμων, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και μέλη της ορειβατικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Καταφυγίου της Πετρόστρουγκας στον Όλυμπο.

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του χώρου, γιόρτασαν μαζί με φίλους και συνεργάτες την έναρξη μιας νέας εποχής για το Καταφύγιο, ολοκληρώνοντας και «σφραγίζοντας» έτσι πολλούς μήνες σκληρής εθελοντικής εργασίας, στη διάρκεια των οποίων το κτίριο ανακαινίστηκε και έγινε ένας φιλόξενος και ζεστός χώρος για όλη την ορειβατική κοινότητα.

Ο κύριος Γιώργος Καλογερόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στον εναρκτήριο λόγο του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Οργάνωσης που, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανακαίνιση του Καταφυγίου και διαβεβαίωσε ότι οι εθελοντές θα συνεχίσουν το έργο τους, φροντίζοντας για τη συντήρηση του χώρου, αλλά και επιχειρώντας σε όλες τις περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης που θα λάβουν χώρα μελλοντικά στον Όλυμπο, κι όχι μόνο.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης η κυρία Μαρία Ζολώτα και αντίστοιχα από τον Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος, ο κύριος Βαγγέλης Γιαννικός.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η AEGEAN AIR, η COCA COLA 3E, η ΡΕΤΣΙΝΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, τα ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ, το ZAGORI και η ΑΡΤΟΧΩΡΑ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Πληροφορίες για το καταφύγιο

Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 90 άτομα, ενώ διαθέτει και οργανωμένη κουζίνα. Επιπλέον, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δημιούργησαν και θα συντηρούν ένα οργανωμένο ελικοδρόμιο κοντά στο καταφύγιο για περιπτώσεις ανάγκης.
Η ανάβαση γίνεται από πολύ καλά οδοσημασμένο μονοπάτι, με τη διαδρομή να ξεκινάει από τη διασταύρωση «Γκορτσιά» και να ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι που οδηγεί στο Οροπέδιο των Μουσών του Ολύμπου και τις κορυφές, Μύτικα, Στεφάνι, Σκολιό και άλλες.

Μέσα σε δύο ή τρεις ώρες μπορεί κανείς να απολαύσει την υπέροχη θέα από τη βεράντα του καταφυγίου προς το Θερμαϊκό κόλπο, τις Βόρειες Σποράδες, καθώς και το Α. Όρος, τη Σαμοθράκη, το Φαλακρό και το Παγγαίο.

Το καταφύγιο αποτελεί ορμητήριο ιδίως για τις χειμερινές αναβάσεις, καθώς θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν ήδη ανοίξει αναρριχητικές διαδρομές σε κοντινό βράχο, δίνοντας τη δυνατότητα σε αναρριχητές να εξασκήσουν το αγαπημένο άθλημά τους.
Για πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνοντας στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο τηλέφωνο 2310 310649 ή ηλεκτρονικά στο inform@hrt.org.gr.

Εγκαίνια καταφυγίου Πετρόστρουγκας

Άλλα σχετικά θέματα:


Εγκαίνια καταφυγίου Πετρόστρουγκας
Εγκαίνια καταφυγίου Πετρόστρουγκας
Εγκαίνια καταφυγίου Πετρόστρουγκας

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649