Ενημερωτική συνάντηση για το έργο “HELP” του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG

Ενημερωτική συνάντηση για το έργο “HELP” του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 από την  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερωτική συνάντηση/info-day στο πλαίσιο του έργου “HELP”, του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009”. Η ημερίδα έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΕΟΔ σε συνεργασία με τους άλλους δύο Έλληνες εταίρους του έργου, το Υπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ο.ΔΙ.Κ. και άλλων φορέων. Στην ημερίδα έγινε η παρουσίαση του έργου “HELP”, των εταίρων, των στόχων καθώς και των δύο διαφορετικών τύπων container που θα παραχθούν (Medical και C4i). Επιπροσθέτως, παρουσιάστηκαν οι επικοινωνίες στις περιπτώσεις διαχείρισης κρίσεων από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της ΕΟΔ, Ζαφείρη Τρόμπακα, καθώς και η υφιστάμενη κατάσταση στα σχέδια διαχείρισης κρίσεων και το νέο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα από τον κύριο Κοκολάκη Κωνσταντίνο, πρώην Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Κλείνοντας, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους όλων των φορέων πάνω στα θέματα της ατζέντας, αλλά και της σπουδαιότητας της χρήσης των συγκεκριμένων τύπων container σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ενημερωτική συνάντηση για το έργο “HELP” του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 27/10/2021 6:55:55 πμ