Για ακόμα μια χρονιά η ΕΟΔ στη δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή»

Για ακόμα μια χρονιά η ΕΟΔ στη δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή»

Για δεύτερη φορά φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και, συγκεκριμένα, το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών, συμμετείχε στη δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή», υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις με παράλληλες δράσεις για τα παιδιά στο τμήμα του Γεωφυσικού και, συγκεκριμένα, στον σεισμολογικό σταθμό.
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το φαινόμενο του σεισμού και τα μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά και για τον εθελοντισμό και τις δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η δράση είχε ως στόχο την πρώτη γνωριμία των μικρών παιδιών με το φαινόμενο του σεισμού μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, quiz, εικονικοί σεισμοί και άλλα.
Ο καθηγητής Μανώλης Σκορδύλης, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Υπεύθυνος της δράσης του Σεισμολογικού Σταθμού αναφερόμενος στην συνεργασία με την ΕΟΔ ανέφερε τα εξής:
«Ήταν η δεύτερη κατά σειρά χρονιά που πραγματοποιήθηκε η συνεργασία αυτή και αποδείχθηκε και πάλι ιδιαίτερα επιτυχημένη χάρη στην αστείρευτη διάθεση και το πραγματικά υψηλό επίπεδο "επαγγελματισμού" των μελών της Ε.Ο.Δ. αλλά και χάρη στην άψογη συνεργασία τους με τα μέλη του Τομέα μας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις συμμετοχές όσο και από τις αντιδράσεις των παιδιών που παρακολούθησαν τις δράσεις αυτές αλλά και από τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια των γονέων τους.

Προσωπικά θεωρώ ότι και η φετινή συνεργασία μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η συμμετοχή της ΕΟΔ στις ετήσιες δραστηριότητες του Σεισμολογικού Σταθμού του Α.Π.Θ. μπορεί να αποτελέσει οδηγό για ακόμη στενότερη συνεργασία και μελλοντικές κοινές δράσεις με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού (ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων όπως είναι τα παιδιά) αλλά και την κατάλληλη "εκπαίδευσή" του με στόχο την ελαχιστοποίηση του σεισμικού κινδύνου στη χώρα μας».

Για ακόμα μια χρονιά η ΕΟΔ στη δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή»


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 21/10/2021 1:39:53 πμ