Η ΕΟΔ Λακωνίας συμμετείχε στις έρευνες για τον Αρχιμανδρίτη Α. Μπολοβίνο στο Γύθειο

Η ΕΟΔ Λακωνίας συμμετείχε στις έρευνες για τον Αρχιμανδρίτη Α. Μπολοβίνο στο Γύθειο

14 μέλη της ΕΟΔ Λακωνίας συμμετείχαν στην μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Μπολοβίνο, ο οποίος αγνοούνταν από την Δευτέρα 19 Μαρτίου στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου. Τα ίχνη του ιεροκήρυκα είχαν χαθεί από το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ακτίνα 28 περίπου χιλιομέτρων, με τέσσερα αυτοκίνητα ΙΧ, ένα τετρακίνητο τζιπ ΙΧ, μία μηχανή on-off και πεζοπόρα κλιμάκια. Ξεκίνησε στις 10:00 πμ και έληξε με την ενημέρωση της Π.Υ. Γυθείου ύστερα από τον εντοπισμό οχήματος στη θάλασσα και την ταυτοποίηση του οδηγού από τις αρχές.

Ο εντοπισμός του οχήματος έγινε από μέλη του πεζοπόρου τμήματος της ΕΟΔ Λακωνίας στην παραλία Καμάρες, καθώς παρατήρησαν στην άμμο σημάδια από τροχούς με κατεύθυνση το νερό. Την ΕΟΔ Λακωνίας  υποστήριζαν στην έρευνα δύο φίλοι μελών της ομάδας από το Γύθειο με drone, το οποίο και έστειλαν στην κατεύθυνση που έδειχναν τα σημάδια στην άμμο. Μέσω του drone εντοπίστηκε  αυτοκίνητο σε απόσταση 70-80 μέτρα από την ακτή και σε βάθος περίπου τέσσερα μέτρα (ανεστραμμένο). Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου.

Οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 06/07/2022 12:43:02 μμ