Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Kavala Air Sea Show

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Kavala Air Sea Show

Στο 7ο Kavala Air Sea Show που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Ιουνίου συμμετείχε για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με παρουσία τουλάχιστον 50 εθελοντών από το παράρτημα της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Μαγνησίας και της Κεντρικής Διοίκησης. Η ΕΟΔ κάλυψε σε Πρώτες Βοήθειες την μεγάλη αυτή εκδήλωση τόσο στην προκυμαία της πόλης, όσο και στην θάλασσα, με το διασωστικό σκάφος «Νορβηγία ΙΙ» και πλήρωμα που βρισκόταν σε ετοιμότητα, ώστε να επέμβει σε περίπτωση ατυχήματος.

Παράλληλα, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πήραν μέρος και στις επιδείξεις, παρουσιάζοντας το βράδυ του Σαββάτου στο κοινό άσκηση διάσωσης ναυαγού, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας οι κάτοικοι της Καβάλας είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο σκάφος «Νορβηγία ΙΙ» και να κάνουν μια βόλτα, ώστε να μάθουν πως επιχειρεί η ΕΟΔ στη θάλασσα και να γνωρίσουν τον διασωστικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται.

Σημαντικό είναι, επίσης, να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο σκάφος παραδόθηκε – μετά το πέρας του Kavala Air Sea Show – στο παράρτημα της Καβάλας και πρόκειται στο εξής να επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, επικουρώντας το Λιμενικό Σώμα, όπου χρειαστεί. Έτσι, ακόμα ένα παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εντάσσει στο δυναμικό του ένα διασωστικό σκάφος, με αποτέλεσμα η ΕΟΔ να καλύπτει πλέον επιχειρησιακά ένα πολύ μεγάλο μέρος της θαλάσσιας επικράτειας, καθώς ήδη 18 πλωτά μέσα της οργάνωσης βρίσκονται σε περιφέρειες όπου η οργάνωση διαθέτει παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας.

Το «Νορβηγία ΙΙ» κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και την Νορβηγική διασωστική οργάνωση RS και, πριν παραδοθεί στην ΕΟΔ Καβάλας, επιχειρούσε για τουλάχιστον δύο χρόνια στην Λέσβο, επικουρώντας το Λιμενικό Σώμα κυρίως σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Kavala Air Sea Show


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 27/10/2021 6:59:19 πμ