Και φέτος η ΕΟΔ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης

Και φέτος η ΕΟΔ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης

Με δύο μέλη της, ένα από την Σάμο και μία εθελόντρια από την Θεσσαλονίκη συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (International Maritime Rescue Federation/IMRF) η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Καλατζή, επικεφαλής του παραρτήματος στην Σάμο, ο οποίος πήρε μέρος στην εκπαίδευση που έγινε στο Horten – κοντά στο Όσλο -  από την νορβηγική διασωστική οργάνωση Norwegian Society for Sea Rescue - RS, με την οποία η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι «αδελφοποιημένη» και την Πόπη Δόξα, από την Κεντρική Διοίκηση στην Θεσσαλονίκη, που συμμετείχε στο πρόγραμμα της αγγλικής Royal National Lifeboat Institution - RNLI, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Poole της Μεγ. Βρετανίας.

Σε κάθε πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων συμμετέχουν οκτώ συνολικά εθελοντές και μέλη πληρωμάτων από οργανώσεις που είναι, επίσης, μέλη στη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης. Στόχος του προγράμματος αυτού, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, είναι οι συμμετέχοντες να ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές που εφαρμόζουν, να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό τους επίπεδο αλλά και καταλήξουν σε χρήσιμα αποτελέσματα και συμπεράσματα.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων περιλάμβανε ασκήσεις εξομοίωσης στην έρευνα και τη διάσωση, εκπαιδευτικές ενότητες που έχουν να κάνουν με Πρώτες Βοήθειες, πλοήγηση, πυρόσβεση, διαχείριση σκάφους και την ναυτική ορολογία. Τόσο η νορβηγική όσο και η βρετανική οργάνωση είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, με πολλά χρόνια ιστορία στην θαλάσσια διάσωση και άρτια εκπαιδευτικά κέντρα και εγκαταστάσεις. Ειδικά στην Νορβηγία, η εκπαίδευση αυτή τη χρονιά έγινε στο καινούργιο κέντρο εκπαίδευσης της οργάνωσης, Noatun Langgrunn.

Να σημειωθεί ότι η ΕΟΔ  είναι η μόνη Ελληνική διασωστική οργάνωση που είναι μέλος στη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης και φέτος ήταν η τρίτη φορά που συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων, στα τέσσερα χρόνια που διοργανώνεται.

 

* Η πρώτη φωτογραφία είναι από την εκπαίδευση στην RNLI και η δεύτερη από την εκπαίδευση στην RS

Και φέτος η ΕΟΔ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης
RS
RS
RS
RNLI
RNLI


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 04/12/2022 10:13:19 πμ