Ορεινή Διάσωση

Ορεινή Διάσωση

Το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης είναι το παλαιότερο τμήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και απαρτίζεται από εθελοντές που αγαπάνε το βουνό και ασχολούνται με αθλήματα του βουνού. Σκοπός του τμήματος είναι να παρέχει βοήθεια και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.

Το τμήμα διαθέτει όλο τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου να επέμβει σε ορειβατικά και αεροπορικά ατυχήματα σε ορεινές περιοχές, φέροντας εις πέρας ακόμα και τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις. Τα μέλη του τμήματος Ορεινής Διάσωσης είναι εκπαιδευμένοι εθελοντές, ο καθένας από τους οποίους εξειδικεύεται στο αντικείμενο από το οποίο θέλει να προσφέρει: ψηλό βουνό, βράχο, ski patrol, canyon ή ορειβατικό σκι. Έχει διαχρονική συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την Αεροπορία Στρατού για πάνω από 30 χρόνια, ενώ η κατάρτιση των μελών γίνεται με εκπαιδευτές που εκπαιδεύονται ή έχουν παρουσία σε σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και ασκήσεις και βρίσκονται σε συνεργασία με αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού, ειδικές η κάθε μία στο είδος της (Αυστρία για χιονοστιβάδες, Σερβία για ski patrol, Γαλλία για ορεινή διάσωση και επιχείρηση με ελικόπτερα).

Αντίστοιχα τμήματα Ορεινής Διάσωσης υπάρχουν σχεδόν σε κάθε παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ώστε να υπάρχει άμεση κάλυψη σε κάθε ορεινό όγκο της ελληνικής επικράτειας.

Δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με την Ορεινή διάσωση


Άλλα σχετικά θέματα:
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 27/10/2021 7:18:21 πμ