Προσφορά διασωστικού εξοπλισμού από τον ΔΕΔΔΗΕ στην ΕΟΔ

Προσφορά διασωστικού εξοπλισμού από τον ΔΕΔΔΗΕ στην ΕΟΔ

Συνεχίζοντας και φέτος την υποστήριξή του στο έργο της ΕΟΔ, ο ΔΕΔΔΗΕ πρόσφερε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μία κάμερα θερμικής απεικόνισης, που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό επιζώντων σε πεδία φυσικών καταστροφών.

Η θερμική κάμερα αποτελεί απαραίτητο εξοπλισμό διάσωσης σε περιπτώσεις επιχειρήσεων για έρευνες αγνοουμένων τόσο σε συντρίμμια μετά από εκδήλωση καταστρεπτικού σεισμού όσο και σε άλλα πεδία έρευνας αγνοουμένων, καθώς βοηθά τους διασώστες να εντοπίσουν άμεσα επιζώντες και να τους απεγκλωβίσουν. Ταυτόχρονα, ωστόσο, εξυπηρετεί και τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών της ΕΟΔ, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους νέους εθελοντές να εκπαιδευτούν στον εξοπλισμό που ενδεχομένως καλεστούν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντική επιχείρηση.

Είναι η τρίτη φορά που ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, προσφέροντας εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για την εκπλήρωση του σκοπού της. Η πρώτη χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, το 2015, περιλάμβανε σχοινιά και εξοπλισμό αναρρίχησης, ενώ η δεύτερη, το 2017, αντιπυρικές στολές, που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις συνδρομής μας σε κατάσβεση πυρκαγιών.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΕΔΔΗΕ για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη υποστήριξη!
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 27/10/2021 6:08:40 πμ