Στον μαραθώνιο Faethon Olympus και Rupicapra η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Στον μαραθώνιο Faethon Olympus και Rupicapra η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Με 35 διασώστες κάλυψε και φέτος τον μαραθώνιο Faethon Olumpus Marathon των 44χλμ. και τον Rupicapra των 20χλμ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η ΕΟΔ παρείχε Πρώτες Βοήθειες στους αθλητές και, συγχρόνως, ανέλαβε τον συντονισμό των τηλεπικοινωνιών μεταξύ των σταθμών του μαραθωνίου, κάνοντας χρήση των αναμεταδοτών της ομάδας στον Όλυμπο. Ειδικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, σημαντική ήταν η συμβολή και των μελών της ΕΟΔ Λάρισας που παραβρέθηκαν στον αγώνα. Τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν ήταν αρκετά, με πιο σημαντικό αυτό μίας αθλήτριας που παρουσίασε υποθερμία, η οποία χρειάστηκε να μεταβεί με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας της Ελασσόνας. Αρκετοί ήταν, επίσης, οι αθλητές που είχαν πτώσεις ειδικά στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα, κάποιοι από τους οποίους χρειάστηκε να μεταφερθούν σε μονάδες υγείας.

Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου ξεκίνησε στις 06.00 και διήρκεσε μέχρι τις 18.00, εν μέσω πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, καθώς στο βουνό υπήρχε έντονη βροχή και, κατά διαστήματα, χαλάζι. Μάλιστα, οι διασώστες της ΕΟΔ παραβρέθηκαν το Σάββατο 7 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Ελασσόνας, όπου υπήρξε ενημέρωση για τους αγώνες της επόμενης ημέρας, αλλά και για την ασφαλή τους κίνηση στο βουνό, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στον μαραθώνιο Faethon Olympus και Rupicapra η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 27/10/2021 7:31:57 πμ