2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Σκοπός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Το Propeller Club υποστηρίζει τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Ημ/νία: 08/06/2021
Το Propeller Club υποστηρίζει τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Το αρχαιότερο κοινωνικό σωματείο της Ναυτιλίας στην Ελλάδα, το Ρropeller Club του λιμανιού του Πειραιά, στέκεται από σήμερα στο πλευρό των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), υποστηρίζοντας το έργο τους στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση.

H αρχική ιδέα ίδρυσης του Propeller Club, γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας.

Το The International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus ιδρύθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1935, με σκοπό να προάγει την ελληνική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα καθώς και να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι το μακροβιότερο ενεργό Club εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και το 2ο πολυπληθέστερο Club παγκοσμίως, ως προς τον αριθμό των μελών του. Η αξιοσημείωτη επιτυχία του Club οφείλεται στο ενεργό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μελών και του Διοικητικού  του Συμβουλίου. Το Propeller Club Πειραιά είναι ένας αυτόνομος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ελέγχεται συλλογικά από ένα Διοικητικό Συμβούλιο δεκαέξι εθελοντών Κυβερνητών, το οποίο εκλέγεται από τα μέλη κάθε δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο της πλούσιας προσφοράς του, το Πειραιώτικο σωματείο έδειξε από την πρώτη στιγμή θετική διάθεση να υποστηρίξει το εθελοντικό έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη θάλασσα, καλύπτοντας τα έξοδα ενός εκ των 23 διασωστικών σκαφών της οργάνωσης που επιχειρούν στην Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Με τη χορηγία αυτή, το Propeller Club έγινε ουσιαστικά ο πρώτος ελληνικός ναυτιλιακός φορέας που υποστηρίζει την εθελοντική προσφορά των πληρωμάτων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση, αλλά, ταυτόχρονα, και το έργο της στον άξονα της εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών για την ασφάλεια στο νερό.

«Νιώθω πραγματικά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την νέα συνεργασία μας με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Γνωρίζοντας το σπουδαίο της έργο σύσσωμο το Διοικητικό μας Συμβούλιο συμφώνησε στην πρότασή μου για αυτή την χορηγία. Είμαι βέβαιος πως η υποστήριξή μας θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιθυμώ να δηλώσω πως το Propeller Club, Πειραιά θα είναι πάντα δίπλα στην Ε.Ο.Δ και τους αξιέπαινους σκοπούς της», δήλωσε ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που ένα σωματείο με τόσο ουσιαστική φιλανθρωπική δράση γίνεται σήμερα αρωγός και μέλος στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΟΔ, Γιώργος Καλογερόπουλος. «Ενώνουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας με το Propeller Club και νιώθουμε πλέον ακόμα πιο δυνατοί και σίγουροι να βγούμε στις ελληνικές θάλασσες και να προστατεύσουμε όσους αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Η χορηγία όμως, αυτή, δεν θα βοηθήσει μόνο το επιχειρησιακό μας έργο. Θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για να εκπληρώσουμε άλλη μία σημαντική αποστολή μας: να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο στο θέμα της πρόληψης, της αυτοπροστασίας και της σωστής ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο, γενικά».

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετέχει κάθε χρόνο πανελλαδικά σε τουλάχιστον 100 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο υγρό στοιχείο. Διαθέτει 23 διασωστικά σκάφη και είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα που είναι μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης και συνεργάζεται επίσημα με το Λιμενικό Σώμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Propeller Club για την εμπιστοσύνη!

Το Propeller Club υποστηρίζει τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649