2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Σκοπός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Δημιουργία Βάσης Ετοιμότητας στη Χίο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την Ολλανδική διασωστική οργάνωση KNRM

Ημ/νία: 11/03/2016
Δημιουργία Βάσης Ετοιμότητας στη Χίο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την Ολλανδική διασωστική οργάνωση KNRM

Στη δημιουργία πρότυπης βάσης ετοιμότητας στη Χίο προχωρά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με τη συνδρομή της Ολλανδικής KNRM (www.knrm.nl), σε μια κοινή προσπάθεια να ενισχυθεί η διασωστική δύναμη στο νησί, ειδικά σε ότι αφορά τη διάσωση στη θάλασσα και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που γεννήθηκε από την ανάγκη επιχειρησιακής εθελοντικής παρουσίας στην περιοχή της Χίου, προκειμένου να βοηθηθούν οι τοπικές λιμενικές αρχές στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με στόχο να σωθούν ακόμα περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Στην κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της βοήθειας της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Θαλάσσια Διάσωση (International Maritime Rescue Federation, http://international-maritime-rescue.org/) η ΕΟΔ ενώνει τις δυνάμεις της με την KNRM, που είναι μία από τις παλαιότερες και πιο έμπειρες οργανώσεις με δράση στη θαλάσσια διάσωση στην Ολλανδία. Η KNRM θα προσφέρει όλη την τεχνογνωσία της και τον αρχικό εξοπλισμό για τη δημιουργία αυτής της πρότυπης βάσης ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολλανδική οργάνωση έχει ήδη αποστείλει και αναμένεται να φτάσουν στις 13 Μαρτίου στη Χίο δύο σύγχρονα σκάφη, μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό των διασωστών, τα οποία θα συνδράμουν στο έργο του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και εκπαιδευτές, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν τα νέα υποψήφια μέλη στο χειρισμό των σκαφών, αλλά και, γενικότερα, σε διαδικασίες θαλάσσιας διάσωσης. Παράλληλα, σε δεύτερο χρόνο, εκπαιδευτές - εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα πραγματοποιήσουν σειρά εκπαιδεύσεων και στις υπόλοιπες θεματικές ενότητες που αφορούν τη διάσωση.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η KNRM έχουν συνοδοιπόρο και αρωγό από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και τους ανθρώπους του, που με την καταλυτική παρουσία τους έδωσαν πρωτόγνωρη δυναμική στο ξεκίνημά της, όπως επίσης και τις αρχές του νησιού, οι οποίες έχουν ήδη συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τους εκπροσώπους της Ολλανδικής KNRM, στη διάρκεια κοινής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Χίο στα τέλη Ιανουαρίου.

Ήδη 37 πολίτες της Χίου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στη Βάση Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της KNRM και πρόκειται να ξεκινήσουν την εκπαίδευση σε διαδικασίες θαλάσσιας διάσωσης αμέσως μόλις φτάσουν στο νησί τα δύο σκάφη, ενώ παράλληλα η βάση θα είναι πλήρως επιχειρησιακή από την πρώτη στιγμή, στελεχωμένη από πληρώματα της KNRM και στη διάθεση του λιμενικού σώματος.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της KNRM: https://www.knrm.nl/service/nieuws/knrm-helpt-griekse-zusterorganisatie-op-chios-64a5b5b0b3


Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649