2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πρακτικός οδηγός για τη δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Βήματα και συμβουλές
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Δωρεά ασθενοφόρου στην ΕΟΔ Κυκλάδων από την INTERAMERICAN

Ημ/νία: 11/07/2017
 Δωρεά ασθενοφόρου στην ΕΟΔ Κυκλάδων από την INTERAMERICAN

Σε μια πολύ σπουδαία δωρεά προχώρησε η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN, ένας από τους μεγάλους χορηγούς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και, ταυτόχρονα, μία από τις πιο δραστήριες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σε μία όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο χωριό Μάρπησσα της Πάρου, η INTERAMERICAN παρέδωσε στο Παράρτημα Κυκλάδων της οργάνωσης ένα ασθενοφόρο όχημα, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί από τους εθελοντές του παραρτήματος για διακομιδές ασθενών στο κέντρο υγείας του νησιού. Η δωρεά αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην Πάρο με τις διακομιδές ασθενών και προέρχεται κυρίως από την υποστελέχωση του κέντρου υγείας με διασώστες, ειδικά μετά τους θερινούς μήνες. Το νέο αυτό όχημα θα αντικαταστήσει το παλιό και προβληματικό ασθενοφόρο που χρησιμοποιούσαν από το 2012 οι εθελοντές του παραρτήματος, με το οποίο, ωστόσο, έγιναν μέχρι σήμερα 273 διακομιδές ασθενών και τραυματιών στο κέντρο υγείας, στο λιμάνι ή στην οικία τους.

Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN, κ. Ιωάννης Ρούντος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «για την INTERAMERICAN η εταιρική υπευθυνότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και για το λόγο αυτό αντιλαμβανόμαστε ως κοινωνική αποστολή μας να προσφέρουμε έξω από τις επιχειρησιακές δραστηριότητες αυτό που μπορούμε σε τοπικές κοινωνίες, όπως η κοινωνία της Πάρου. Είναι μεγάλη χαρά μας να είμαστε σήμερα εδώ, για να προσφέρουμε αυτό το ασθενοφόρο, το οποίο ελπίζουμε να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερο και να αποδίδουμε μ’ αυτό τον τρόπο αξία στην κοινωνία».

Την τελετή παράδοσης τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του νησιού, όπως ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου-Αντίπαρου, Κωνσταντίνος Μπίζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βατίστας Ρούσσος και πολλοί άλλοι, ενώ εκ μέρους της INTERAMERICAN, παρέστησαν ακόμα ο Διευθυντής του Διοικητικού γραφείου Αμαρουσίου, Λουκάς Γερασίμου, η Χρύσα Ελευθερίου Προϊστάμενη Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως επίσης και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Unit manager του γραφείου Αμαρουσίου, Αντώνης Κωστόπουλος.

Την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Μητράγκας και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, Μένη Κουρκουτά.

Μετά τις ομιλίες, κατά τις οποίες τονίστηκε η ουσιαστική αξία της προσφοράς του ασθενοφόρου για την κοινωνία της Πάρου, ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση από τον Βασίλη Παναρίτη, γιατρό και μέλος της ΕΟΔ Κυκλάδων, με θέμα την αξιολόγηση κινδύνων και την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Επισημαίνεται ότι η συνέργεια της INTERAMERICAN με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στη βάση συμφώνου συνεργασίας από το 2014, προβλέπει τη συνδρομή της εταιρείας με παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στις δράσεις της ΕΟΔ, καθώς και υποστήριξη πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων. Από την πλευρά της, η ΕΟΔ συνεργάζεται με την INTERAMERICAN κυρίως για την εκπαίδευση πολιτών και εργαζομένων της εταιρείας στις Πρώτες Βοήθειες.

Ευχαριστούμε την INTERAMERICAN γι’ αυτή την πολύ σπουδαία δωρεά στην ΕΟΔ και στους κατοίκους της Πάρου!

 Δωρεά ασθενοφόρου στην ΕΟΔ Κυκλάδων από την INTERAMERICAN

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649