2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

«Επίσημη πρώτη» για το διασωστικό σκάφος «Ευρώπη» της ΕΟΔ Ηρακλείου

Ημ/νία: 24/11/2017
«Επίσημη πρώτη» για το διασωστικό σκάφος «Ευρώπη» της ΕΟΔ Ηρακλείου

«Σήμερα, η Ευρώπη με τη θέλησή της ξανακάνει το ταξίδι στη Κρήτη κι αυτό το ταξίδι μοιάζει να επιστεγάζεται με ένα εξαιρετικά ενωτικό συμβολισμό, καθώς σαν ιδέα γεννήθηκε στο βορειότερο άκρο της ηπείρου στη Νορβηγία, για να καταλήξει να βρει λιμάνι στο νότιο άκρο της ηπείρου, στη Κρήτη. Κι έχει ένα ιερό και γεμάτο ευθύνη σκοπό. Από αυτούς τους ανεκτίμητους στη ζωή μας, όπως το να προσφέρεις για την ίδια τη ζωή».

Μ’ αυτά τα λόγια υποδέχτηκαν το διασωστικό σκάφος «Ευρώπη» οι εθελοντές του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Ηράκλειο, στην τελετή αγιασμού που έγινε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Λιμάνι της πόλης και την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. κ. Ειρηναίος – που τέλεσε και τον αγιασμό -, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, αλλά και πλήθος κόσμου.

Η ΕΟΔ Ηρακλείου κατάφερε να αποκτήσει το συγκεκριμένο σκάφος χάρη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και την Νορβηγική διασωστική οργάνωση για τη θαλάσσια διάσωση, RS, το οποίο είχε ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΟΔ στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση. Μέσω του προγράμματος αυτού, η ΕΟΔ κατασκεύασε τέσσερα καινούργια, πλήρως εξοπλισμένα διασωστικά σκάφη, ένα από τα οποία θα επιχειρεί στο εξής στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, συνδράμοντας το έργο του Λιμενικού Σώματος. Οι εθελοντές του παραρτήματος έχουν ήδη εκπαιδευτεί και θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται στο χειρισμό του σκάφους, όπως επίσης και σε διαδικασίες θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, και μέχρι στιγμής έχουν υποστηρίξει, καλύπτοντας ως ασφάλεια από τη θάλασσα, τρεις εκδηλώσεις  στην περιοχή του Ηρακλείου.

Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΟΔ, κ. Β. Ζαχαριουδάκης αναφέρθηκε στο έργο του παραρτήματος και ανέπτυξε τις δυνατότητες του διασωστικού σκάφους «Ευρώπη», ενώ  ταυτόχρονα εξέφρασε την χαρά του για την απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ να παραχωρήσει το σκάφος στην ΕΟΔ Ηρακλείου. Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Α. Φιλιππή, καθώς και τον Λιμενάρχη κ. Ε. Δουβή που στάθηκαν αρωγοί σε όσα χρειάστηκε να διεκπεραιωθούν για τον ελλιμενισμό του «Ευρώπη». Τέλος, ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Βενζινοπωλών Ηρακλείου για την χορηγία καυσίμων απόφασή τους να χορηγήσουν καύσιμα για τις ανάγκες του παραρτήματος, καθώς και τους κυρίους Εμμ. Γιαννούλη (Εταιρεία Ναύσταθμος – υπηρεσίες φύλαξης σκαφών) που χρηματοδότησε τη κατασκευή της προστατευτικής τέντας του σκάφους και τον Γ. Θανόπουλο που πρόσφερε την εργασία του για τον ίδιο σκοπό.

Εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γ. Καλογερόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της οικονομικής ενίσχυσης της ΕΟΔ από τη Νορβηγική πολιτεία και την οργάνωση RS, στα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονήθηκαν και σε αυτά που ακολουθούν και τις προσδοκίες από το τοπικό Παράρτημα, εκφράζοντας συγχρόνως τις ευχαριστίες του για την αμέριστη συμπαράσταση των αρμόδιων Αρχών.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν, επίσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας κ. Μ. Παττακός, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η. κ. Α. Φιλιππής και ο Λιμενάρχης του Κ.Λ.Η. κ. Ε. Δουβής, που με τα λόγια τους τίμησαν το ρόλο των εθελοντών και τόνισαν τη σπουδαιότητα της προσφοράς και της παραχώρησης της «Ευρώπης» για τις επιχειρησιακές ανάγκες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Υγρού Στοιχείου παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου το φυλάκιο της κεντρικής εισόδου στο Λιμένα Ηρακλείου, που στο εξής θα αποτελεί σταθμό ετοιμότητας για το παράρτημα.

«Επίσημη πρώτη» για το διασωστικό σκάφος «Ευρώπη» της ΕΟΔ Ηρακλείου

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649