2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης BOB (Bug Out Bag): Πλήρης οδηγός
Πρακτικός οδηγός για τη δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Βήματα και συμβουλές
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Επιτυχημένη η διοργάνωση της Διήμερης Τελικής Εκδήλωσης του έργου HELP, από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) στις Σέρρες

Ημ/νία: 25/10/2021
Επιτυχημένη η διοργάνωση της Διήμερης Τελικής Εκδήλωσης του έργου HELP, από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) στις Σέρρες

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, η διήμερη Τελική Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου HELP, στο Elpida Resort & Spa στις Σέρρες.

Στόχος της Εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της χρησιμότητας και των αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένο Κέντρο Επιχειρήσεων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας – Integrated Operations Center for Providing Humanitarian Assistance» και ακρωνύμιο ‘HELP’, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Interreg IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.

Το έργο HELP ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2021 και υλοποιήθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Επικεφαλής Εταίρος του έργου), το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας - Θράκης), το Center for Development of the South – East Region, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το Crisis Management Center.

Κατά την έναρξη της Εκδήλωσης, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, ο Δρ Ιωάννης Κοτζιάμπασης, Αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανέγνωσε σύντομο χαιρετισμό του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κου Σταύρου Καλαφάτη.

Ο Δρ Δημήτρης Αηδόνης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, προέβη σε μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση του έργου HELP και των αποτελεσμάτων του ενώ τόνισε την σημαντικότητα της συνεργασίας των δύο χωρών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Στη συνέχεια, ο κος Κώστας Κοκολάκης, π. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Ομοτ. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών ΤΕΕ/ΤΚΜ, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση σχετικά με την Πολιτική Προστασία σήμερα σε τοπικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Η κα Ελένη Μαχά, Διευθύντρια Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβάθμια εκτίμηση και διαχείριση ασθενούς /τραυματία στο πεδίο.

Από την πλευρά του ο Δρ Χρήστος Μπιμπίτσος, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας, ανέλυσε την ψυχολογική «διάσταση» στις κρίσεις εκτάκτου ανάγκης.

Τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Εκδήλωσης ‘έκλεισε’ ο κος Ζαφείρης Τρόμπακας, Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με την χρήσιμη παρουσίασή του σχετικά με τις επικοινωνίες στη διαχείριση κρίσεων.

Την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, μετά το καλωσόρισμα του Δρ Ιωάννη Κοτζιάμπαση, υπήρξε η ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Χαρίσιου Αχίλλα, από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, σχετικά με το έργο HELP και τη συμβολή του στη βελτίωση της αποδοτικότητας στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με παρουσίασή του ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δαυίδ, από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο οποίος ανέπτυξε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του container C4i (Command, Control, Communications, Computers and Intelligence Center) που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του έργου HELP, ενώ η κα Ελένη Μαχά παρουσίασε το πλήρως εξοπλισμένο Medical Treatment Container (MED), που κατασκευάστηκε επίσης ειδικά για το έργο HELP.

Από την πλευρά του Εταίρου Crisis Management Center από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, έγιναν μέσω της πλατφόρμας ZOOM, δύο αναλυτικές παρουσιάσεις, η μία που αφορούσε στα σημαντικά μαθήματα που προέκυψαν από τη διεξαγωγή της άσκησης ‘BELASICA 2021’ και η άλλη σχετικά με τις δράσεις και τα αποτελέσματα / οφέλη του έργου HELP στη γειτονική χώρα.

Στη συνέχεια, πάλι μέσω της πλατφόρμας ZOOM, η κα Στέλλα Παρίση, από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ανέλυσε τις μεθόδους εκπαίδευσης των χρηστών του container C4i.

Ο κος Ιωσήφ Βούρβαχης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παρουσίασε εκτενώς την Διήμερη Πιλοτική Άσκηση του έργου HELP που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στις Καστανούσσες του Δήμου Σιντικής Σερρών, στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι εργασίες της Διήμερης Τελικής Εκδήλωσης του έργου HELP ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του κου Θάνου Παπότη, εξωτερικού συνεργάτη του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), ο οποίος ανέπτυξε με λεπτομέρειες όλες τις δράσεις δημοσιότητας του έργου HELP καθώς και τη συνεισφορά του Υπουργείου στο έργο HELP.

Επιτυχημένη η διοργάνωση της Διήμερης Τελικής Εκδήλωσης του έργου HELP, από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) στις Σέρρες

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649