2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης BOB (Bug Out Bag): Πλήρης οδηγός
Πρακτικός οδηγός για τη δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Βήματα και συμβουλές
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ημερίδες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα Ν. Μουδανιά και τη Θεσσαλονίκη για την προστασία από φυσικές καταστροφές

Ημ/νία: 08/05/2019
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ημερίδες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα Ν. Μουδανιά και τη Θεσσαλονίκη για την προστασία από φυσικές καταστροφές

Με την συμμετοχή τουλάχιστον 80 και 100 πολιτών στα Ν. Μουδανιά, το Σάββατο 4 Μαΐου, και στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Μαΐου, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες ημερίδες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με θέμα την προστασία από φυσικές καταστροφές, που υλοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της Παπαστράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Act to Protect».

Στην διάρκεια των ημερίδων έγιναν παρουσιάσεις από εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, όπως επίσης και την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμών ή ατυχημάτων. Ενεργή ήταν η συμμετοχή στις δύο εκδηλώσεις των στελεχών που εκπροσώπησαν το Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία έκαναν καίριες παρεμβάσεις και επισημάνσεις, ενώ απάντησαν σε πολλά ερωτήματα που τέθηκαν από τους πολίτες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα των Ν. Μουδανιών από τον Επιπυραγό Βασίλη Ψαλτίδη και η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσσαλονίκης στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης από τον Πυραγό Αστέριο Καραγκάνη. Επιπλέον, στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης υπήρχε εκπροσώπηση από στελέχη της 2ης ΕΜΑΚ.  

Χαιρετισμό στην εκδήλωση των Ν. Μουδανιών, που διεξήχθη στο κλειστό θέατρο Ν. Μουδανιών, απηύθυνε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ενώ παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι της πολιτείας και τοπικών φορέων.

Προστιθέμενη αξία έδωσε και στις δύο ημερίδες η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή κωφών και βαρήκοων συμπολιτών μας, οι οποίοι παρακολούθησαν τις εισηγήσεις με την βοήθεια διερμηνέων νοηματικής, και έθεσαν καίρια ερωτήματα για τους τρόπους ενημέρωσής τους τόσο αναφορικά με την πρόληψη όσο και σχετικά με την αυτοπροστασία τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Τα αιτήματά τους έγιναν αντικείμενο συζήτησης κυρίως με τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα τα μεταφέρουν στις κατά τόπους διοικήσεις τους, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τις δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις υποστήριξαν, εκτός από την Παπαστράτος, ο Δήμος Προποντίδας που παραχώρησε το κλειστό θέατρο Νέων Μουδανιών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που παραχώρησε το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών για την υποστήριξη της διερμηνείας στην νοηματική.

Οι επόμενες ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Act to Protect» της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Παπαστράτος, υλοποιούνται το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καρλοβασίου, στη Σάμο.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Act to Protect”
Το“Act to Protect” είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Παπαστράτος και υλοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διεξαγωγή 24 ενημερωτικών ανοιχτών ημερίδων, ενώ η διάρκειά του είναι πέντε μήνες, με έναρξη τον Μάιο.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, λοιπόν, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Παπαστράτος θα «ταξιδέψουν» σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ξεκινώντας από τα Νέα Μουδανιά της Κασσάνδρας, στις 4 Μαΐου, και ολοκληρώνοντας το «ταξίδι» και πάλι στην Σιθωνία Χαλκιδικής στις 15 Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Θεσσαλονίκη (2 ημερίδες), η Αθήνα (5 ημερίδες), η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Χαλκίδα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Σπάρτη, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Κόρινθος, ο Πύργος και η Τρίπολη.

Οι ημερίδες θα είναι 4ωρες και εισηγητές θα είναι εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ημερίδες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα Ν. Μουδανιά και τη Θεσσαλονίκη για την προστασία από φυσικές καταστροφές

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649