2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πεζοπορία το Καλοκαίρι: πρόληψη και ασφάλεια
Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης BOB (Bug Out Bag): Πλήρης οδηγός
Πρακτικός οδηγός για τη δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Βήματα και συμβουλές
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Όλη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλευρό των πληγέντων

Ημ/νία: 07/08/2018
Όλη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλευρό των πληγέντων

Σύσσωμη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά κατοίκων της Αττικής, υποστηρίζοντας επιχειρησιακά από την πρώτη στιγμή το έργο των αρχών και  συγκεντρώνοντας, ταυτόχρονα, βοήθεια σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και εξοπλισμό.

Η ΕΟΔ Αττικής, σε στενή συνεργασία τόσο με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική όσο και με το Λιμενικό Σώμα, ενεργοποιήθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου και βρέθηκε στο πεδίο της καταστροφής με πλήρωμα στο διασωστικό σκάφος «Χ. Μπαρούχας», που μετέφερε κόσμο από την παραλία του Ματιού, αλλά και πεζοπόρο κλιμάκιο που βοηθούσε τους πολίτες να απεγκλωβιστούν από επικίνδυνα σημεία. Η ΕΟΔ δεν σταμάτησε στιγμή τις έρευνες για αγνοούμενους και μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόνταν με το διασωστικό της σκάφος στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, επιμένοντας να ψάχνει για όσους ακόμα αναζητούνται από τους οικείους τους.

Συγχρόνως, όμως, όλη η «οικογένεια» της ΕΟΔ ξεκίνησε από την προπερασμένη εβδομάδα μια τεράστια προσπάθεια για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία έχει ήδη φτάσει στους κατοίκους της περιοχής. Σ’ αυτή την προσπάθεια είχε αρωγούς τους εθελοντές της, απλούς πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς που ευαισθητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας τεράστιος όγκος βοήθειας. Τα παραρτήματα της Κω, της Λέσβου, της Καβάλας, της Αχαΐας, της Σκιάθου, του Ηρακλείου και η Κεντρική Διοίκηση στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, με μια πρωτοφανή υποστήριξη από όλο τον κόσμο!

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειδικά τις εταιρείες που στάθηκαν αρωγοί: ACS, Pfizer, LIDL, τον παιδότοπο Play Together (Θεσσαλονίκη), το Φαρμακείο Μουμουλίδης-Παπακώστα-Τραχανατζής (Θεσσαλονίκη), το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Karabinis Medical, την Sidapharm (Θεσσαλονίκη), τον παιδικό σταθμό “Συννεφούλα» (Θεσσαλονίκη), τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" (Θεσσαλονίκη), την Kollias Group (Κως), το Σύλλογο Μουσουλμάνων Κω «Η Αδελφότης», την Kos Kindness, το Επιμελητήριο Καβάλας, τους «Γιατρούς του Κόσμου» (Καβάλα) και την εφορία αρχαιοτήτων Λέσβου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, οφείλουμε στην Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη που υποστήριξε οικονομικά την ΕΟΔ Αττικής με το ποσό των 5.000 ευρώ, που αξιοποιείται για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ομάδας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την πρωτοφανή αλληλεγγύη, γεγονός που αποτέλεσε και το μοναδικό θετικό σημείο αυτής της καταστροφής.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας γι’ αυτή την μεγάλη καταστροφή και να ευχηθούμε να μην ξαναζήσουμε ποτέ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Ας μάθουμε όλοι να προστατεύουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, ας ενημερωθούμε/εκπαιδευτούμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση, ας ευαισθητοποιηθούμε στην διαχείριση κρίσεων.

Όλη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλευρό των πληγέντων

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649