2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πρακτικός οδηγός για τη δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Βήματα και συμβουλές
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Πάνω από 1.500 πρόσφυγες εκπαιδεύτηκαν στην πρόληψη, την αυτοπροστασία και τις Πρώτες Βοήθειες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Ημ/νία: 01/08/2019
Πάνω από 1.500 πρόσφυγες εκπαιδεύτηκαν στην πρόληψη, την αυτοπροστασία και τις Πρώτες Βοήθειες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Πάνω από 1.500 πρόσφυγες, ενήλικες και παιδιά, εκπαιδεύτηκαν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στις Πρώτες Βοήθειες, την πυρασφάλεια και την αυτοπροστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «Learn-Prevent-Protect», που υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2018 με την στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) για τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται τόσο σε δομές όσο και σε κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με στόχο να εκπαιδευτούν οι ωφελούμενοι στο πως μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του ή έχει τραυματιστεί, παρέχοντας του Πρώτες Βοήθειες, αλλά και στο πως μπορούν να αντιμετωπίσουν μία πυρκαγιά, κάνοντας χρήση του πυροσβεστήρα. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύονται στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων, όπως οι πλημμύρες, οι φωτιές, ο σεισμός και ο παγετός.

Μέχρι στιγμής, 655 ενήλικες έχουν εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες, 320 στην πυρασφάλεια, ενώ 590 παιδιά και έφηβοι στο πλαίσιο της δράσης «Safeland Playground» του προγράμματος.

Η δράση «Safeland Playground» απευθύνεται σε παιδιά και νέους και είναι μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική δραστηριότητα, που περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, με θέμα την ασφάλεια στη θάλασσα και στο βουνό και, γενικότερα, στις δραστηριότητες που γίνονται στη φύση. Τα παιδιά μαθαίνουν πως να χρησιμοποιούν διάφορα μέσα ασφαλείας και εξοπλισμό, όπως τα σωσίβια, οι πυξίδες και οι χάρτες, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση, μαθαίνοντας συγχρόνως πώς να λειτουργούν σαν ομάδα.

Ήδη, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν υλοποιηθεί εκπαιδεύσεις στις δομές της Arsis, του Solidarity Now, της Praksis, της Be a Robin-Israid, της Ίριδας, της Drop in the Ocean, του Danish Refugee Council και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Το πρόγραμμα «Learn-Prevent-Protect» υλοποιείται σε συνέχεια της βράβευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με το βραβείο προσφύγων Νάνσεν 2016 της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR Nansen Refugee Award), το οποίο της απονεμήθηκε για τις προσπάθειες των εθελοντών της στη διάσωση προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 

photo: Μαρία Μηντσίδου, www.mintsidouphotography.gr

Πάνω από 1.500 πρόσφυγες εκπαιδεύτηκαν στην πρόληψη, την αυτοπροστασία και τις Πρώτες Βοήθειες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
1
1
2
3
4
5

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649