2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πεζοπορία το Καλοκαίρι: πρόληψη και ασφάλεια
Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης BOB (Bug Out Bag): Πλήρης οδηγός
Πρακτικός οδηγός για τη δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Βήματα και συμβουλές
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Τέσσερα νέα σκάφη για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας

Ημ/νία: 24/04/2017
Τέσσερα νέα σκάφη για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας

«Νάνσεν», «Odin», «Ευρώπη» και «Αιγαίον» είναι τα ονόματα των τεσσάρων νέων διασωστικών σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) που «βαφτίστηκαν» στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο, την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Τα σκάφη κατασκευάστηκαν με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και την Νορβηγική Οργάνωση για τη Θαλάσσια Διάσωση (RS-Rednigselskapet), στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με ποσό πλέον του 1 εκατ. ευρώ, το οποίο απορροφήθηκε για την κατασκευή των σκαφών, την αγορά διασωστικού εξοπλισμού, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την αναβάθμιση του ραδιοδικτύου της ΕΟΔ και την αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών της οργάνωσης.

Παρούσα στην εκδήλωση εκ μέρους της Νορβηγικής κυβέρνησης και «ανάδοχος» του σκάφους Νάνσεν ήταν η Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Anette Elseth, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης να προστατεύουν όσους κινδυνεύουν στη θάλασσα, αλλά και στα εκπαιδευτικά προγράμματα έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα που έχουν παρακολουθήσει τόσο στη Νορβηγία όσο και στην Ελλάδα. Η ίδια, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα σκάφη και τον εξοπλισμό τους, καθώς την προηγούμενη ημέρα της τελετής επιβιβάστηκε σε ένα από αυτά στη διάρκεια ενός δοκιμαστικού πλου στο Θερμαϊκό κόλπο.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει για έδρα της την Θεσσαλονίκη και έχει να επιδείξει, στα 30 χρόνια από την ίδρυση της, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική εργασία», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που «βάφτισε» το σκάφος «Ευρώπη».

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση της Νορβηγίας, τη Νορβηγική διασωστική οργάνωση RS, αλλά και το Νορβηγικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνουν, δωρίζοντας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αυτά τα τέσσερα σκάφη», σημείωσε ο Δήμαρχος και κατέληξε: «Οι Νορβηγοί είναι ένας ναυτικός λαός, όπως και οι Έλληνες. Εύχομαι στην Ομάδα μας καλά πανιά». Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι ο Δήμος θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Περδικούρης, Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο οποίος «βάφτισε» το σκάφος «Αιγαίον», ενώ την ονοματοδοσία του σκάφους «Odin» πραγματοποίησε η κυρία Trine Ditlevsen, σύζυγος του Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης απηύθυνε, επίσης, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, κύριος Jørn Eugene Gjelstad, ο Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Γενική Γραμματέας της Νορβηγικής Οργάνωσης για τη Θαλάσσια Διάσωση, RS-Rednigselskapet, Rikke Lind, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γιώργος Καλογερόπουλος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης, Udo Fox και Bruce Reid αντίστοιχα, ο Πρόξενος της Νορβηγίας στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Ακκάς, όπως επίσης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών INTERAMERICAN και Interlife, της εταιρείας LALIZAS, που είναι χορηγοί της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς και η Γενική Δ/ντρια του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, Sabine Waehning.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά την Νορβηγική Οργάνωση για τη Θαλάσσια Διάσωση, RS- Rednigselskapet, και το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας για την χορηγία των σκαφών, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και, συγκεκριμένα, την Samiotakis Catering, για τη χορηγία του μπουφέ, το μεγάλο χορηγό της, την Aegean, και πάνω απ’ όλα, τους εθελοντές της ΕΟΔ για την υπερπροσπάθεια.

 

*Στην πρώτη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Γιώργος Καλογερόπουλος, η κ. Trine Ditlevsen, σύζυγος του Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, η κ. Anette Elseth, Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Περδικούρης, Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, κ. Jørn Eugene Gjelstad, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης και η Γενική Γραμματέας της Νορβηγικής Οργάνωσης RS-Rednigselskapet, κ. Rikke Lind.

Στην δεύτερη φωτογραφία ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Περδικούρης και η κυρία Trine Ditlevsen πραγματοποιούν την ονοματοδοσία των σκαφών "Αιγαίον" και "Odin"

Τέσσερα νέα σκάφη για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649