2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πεζοπορία το Καλοκαίρι: πρόληψη και ασφάλεια
Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης BOB (Bug Out Bag): Πλήρης οδηγός
Πρακτικός οδηγός για τη δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Βήματα και συμβουλές
10 βασικές κινήσεις, για σίγουρη επιβίωση και διάσωση σε περίπτωση ναυαγίου
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε έναν καύσωνα;
Θερμοπληξία: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «βάφτισε» το νέο διασωστικό της σκάφος

Ημ/νία: 14/10/2015
 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «βάφτισε» το νέο διασωστικό της σκάφος

«Νορβηγία 1» είναι το όνομα του νέου διασωστικού σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το οποίο «βαφτίστηκε» χθες το απόγευμα στην Μαρίνα της Κω.

Το σκάφος θα επιχειρεί στην περιοχή του Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου από το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Κω, συνδράμοντας στο έργο του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και προσφέροντας βοήθεια στο τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών, που μετακινούνται με κίνδυνο της ζωής τους από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το «Νορβηγία 1» παραδόθηκε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από την Νορβηγική Οργάνωση για τη θαλάσσια διάσωση RS (Norwegian Society for Sea Rescue), η οποία έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα για το πρόβλημα της διάσωσης των προσφύγων στη θάλασσα και σε συνεργασία με τους εθελοντές της ΕΟΔ προσπαθεί να αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του σκάφους παραβρέθηκε εκ μέρους της RS η επικεφαλής της Οργάνωσης, κυρία Rikke Lind, ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου και επικοινωνίας, κύριος Frode Pedersen και ο κύριος Thomas Skarstad, επικεφαλής των διασωστικών σκαφών της RS. Εκ μέρους της ΕΟΔ ήταν παρόν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης, Γιώργος Καλογερόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Πρίπορας, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Μητράγκας και εκ μέρους του Παραρτήματος της ΕΟΔ στην Κω ο Πρόεδρος, Αντώνης Τρουμούλης και πολλά μέλη της Οργάνωσης. Επίσης, παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κω, όπως επίσης και εκπρόσωποι άλλων εθελοντικών οργανώσεων.

Η κυρία Rikke Lind εξήρε το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η RS σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη χορηγία ενός ακόμα διασωστικού σκάφους στην ΕΟΔ, με στόχο να ενισχυθεί η επιχειρησιακή δύναμη της Οργάνωσης στη θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκάφος της RS βρίσκεται ήδη από τον Ιούνιο στη Λέσβο και επιχειρεί καθημερινά, διασώζοντας δεκάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στη Μυτιλήνη.

Από την πλευρά του, ο κύριος Καλογερόπουλος ευχαρίστησε την Νορβηγική Οργάνωση για τη σημαντική βοήθεια στην ΕΟΔ και τόνισε τη σπουδαιότητα του ενδιαφέροντος που δείχνουν άνθρωποι από οργανώσεις του εξωτερικού για βοήθεια στη χώρα μας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το σκάφος «Νορβηγία 1» θα ενδυναμώσει τις διασωστικές δυνάμεις του νησιού και της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο οργανώσεων, η κυρία Rikke Lind προσκάλεσε τους εθελοντές της ΕΟΔ στην έδρα της Οργάνωσης, στο Όσλο, σε κοινή εκπαίδευση με τα πληρώματα των σκαφών της RS, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες, τακτικές και διαδικασίες διάσωσης στη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Altigator – Merio, μιας βελγο-γαλλικής εταιρείας που κατασκευάζει drones (μη επανδρωμένα  ιπτάμενα συστήματα), οι οποίοι παρουσίασαν τα νέα τους προϊόντα στους εκπροσώπους της ΕΟΔ και της RS. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία drones, στα οποία υπάρχει ενσωματωμένη θερμική κάμερα υψηλής ευκρίνειας και με μεγάλη δυνατότητα εστίασης και είναι κατάλληλη στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Η Altigator είναι ένας από τους χορηγούς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς υποστηρίζει την ΕΟΔ, τόσο οικονομικά όσο και με χορηγία drones.

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «βάφτισε» το νέο διασωστικό της σκάφος

Άλλα σχετικά θέματα:Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649